Strada Plevna, Nr. 280, Braila

Estet Dent

Radiografie​

Estet Dent

Radiografie

Teleradiografie – este o imagine de ansamblu asupra structurilor osoase ale viscerocraniului si o parte a neurocraniului.Teleradiografia este un examen indispensabil in ortodontie. Cu ajutorul ei se pot face predictii asupra cresterii mandibulare a copiilor, permitand efectuarea unor masuratori ortodontice exacte si se pot determina modificarile care au aparut in timpul tratamentului ortodontic.Teleradiografia mai poate fi  utila si in chirurgia maxilo-faciala, in depistarea fracturilor si patologiei la nivelul masivului cranio-facial.

Este cel mai fidel mijloc de investigare care, alaturi de examenul  clinic,fotostatic  si studiul de model, ajuta la precizarea unui diagnostic de anomalie dento- maxilara.

Ortopantomografia

Este o imagine radiologica  bi-dimenisinala  a ambelor arcade dentare.

In cadrul clinicii Estet Dent sunt utilizate aparate care emit doze foarte mici de radiatii  – datorita utilizarii tehnologii digitale ( nu mai folosim filmele radiologice in realizarea carora se foloseau doze  mai ridicate de radiatii).

Avantajele radiografiei digitale sunt :

» timpul de expunere scazut 

» dozele mici de radiatii

» posibilitatea de a mari si prelucra imaginea​

Acest tip de investigaţie este indicat în toate specialităţile dentare:

  1. în ortodonţie cu evidenţierea anomaliilor de dezvoltare dento-maxilară , asimetrii, tulburări de ocluzie, prezenţa de anodonţii, dinţi incluşi, dinţi supranumerari.
  2. în pedodonţie prin evaluarea erupţiei dentare şi descoperirea tulburărilor de erupţie.
  3. în parodontologie prin analiza suportului osos şi a implantării dentare, aprecierea gradului şi tipului de rezorbţie osoasă alveolară.
  4. în implantologie prin realizarea unui prebilanţ care ar putea pune în evidenţă toate leziunile odontoparodontale sau maxilare precum şi evidenţierea structurilor morfologice de la nivelul maxilarului/mandibulei, care ar putea influenţa procesul de aplicare şi osteointegrare a implantului.
  5. în chirurgia maxilo-facială prin evidenţierea proceselor tumorale de orice natură, traumatismelor mandibulare şi maxilare.
  6. în protetică în reabilitările orale complexe ce necesită un bilanţ complet al stării de sănătate orală.