Strada Plevna, Nr. 280, Braila

ESTET DENT

Terapie restaurativă

Tratamentul cariilor dentare

Caria dentara

Este o afectiune frecventa a cavitatii bucale ce distruge tesuturile dure ale dintelui, putand aparea la orice varsta. Aparitia ei se datoreaza in principal unei igiene bucale necorespunzatoare care favorizeaza formarea si depunerea placii bacteriene la nivelul dintilor. Initial, caria se observa ca o simpla coloratie maronie a dintelui. Ulterior se formeaza mici cavitati nedureroase la nivelul smaltului ca urmare a actiunii bacteriene. Evolutia fara tratament este spre marirea in dimensiuni a cavitatii si aparitia durerii (inflamatia pulpei dentare – „a nervului”), ulterior afectarea vitalitatii dintelui, ajungand pana la pierderea acestuia (cauza frecventa de pierdere a dintilor in randul persoanelor tinere).

Preventia cariilor dentare se poate face prin:

  • spalarea corecta pe dinti de 2 ori pe zi cu o pasta cu fluor;
  • folosirea atei interdentare;
  • control stomatologic o data la 6 luni
  • cu cat caria este descoperita intr-un stadiu incipient, cu atat sacrificiul tesutului dentar este mai redus iar tratamentul este mult mai simplu

Terapia restaurativa (tratamentul cariei) urmareste:

  • indepartarea tesuturilor afectate de caria dentara,
  • protectia tesuturilor dentare sanatoase, prin folosirea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura si mediul bacterian al cavitatii bucale,
  • restaurarea dintelui („plomba”) cu ajutorul unor materiale compozite estetice care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.

TERAPIA RESTAURATIVA

Consta in indepartarea tesutului cariat si reconstituirea succesiva a partii dentare lipsa cu materiale estetice de ultima generatie.

In cadru clinicii Estet Dent se folosesc material composite, nanocompozite: Gradia, Genial, Essential, etc.